EuroMillions - jackpotvinnaren äntligen funnen

author photo
 - 3 min Lesezeit

Nu är vinnaren funnen! Den brittiske spelare som vann 808 miljoner kronor på EuroMillions har nu trätt fram. De nummer som gav den enorma utdelningen drogs fredagen den 2 maj. Vinnaren har inte hittats förrän nu. Det betyder att den nervösa väntan är över och att pengarna inte kommer att stanna hos lotteriet.

I Storbritannien har vinnare på EuroMillions som köper vanliga lotter i butik endast 180 dagar på sig att hämta ut vinsten. Enbart i juni så kommer prispengar till ett sammanlagt värde av 13 miljoner kronor att återgå till lotteriet om de inte hämtas ut.

Som svensk behöver du inte oroa dig över detta. Du kan endast spela EuroMillions online i Sverige. Det betyder att om du vinner så kommer du meddelas via epost – det finns ingen lott att tappa bort. Det är en stor fördel om du begrundar de katastrofala följder en försvunnen vinstlott kan få.

Jackpoten är den åttonde största EuroMillions-vinsten i Storbritannien. Till skillnad från en annan brittisk storvinnare, Neil Trotter, så har den här britten valt att förbli anonym.

Storvinsten på 808 miljoner visar återigen hur pass bra britterna är på EuroMillions. Den största vinsten i EuroMillions någonsin gick till Colin och Chris Weir. Det skotska paret vann 1,8 miljarder kronor år 2011. År 2012 så vann Adrian och Gillian Bayford från Haverhill i Suffolk 1,6 miljarder kronor.

Även om den senaste EuroMillions-jackpoten inte är den hösta någonsin så är det fortfarande en otrolig summa. Den kommer att placera vinnaren över flera brittiska kändisar på listan över de rikaste i landet..

Som exempel kan flera brittiska skådespelare nämnas. Den kända skådespelerskan Keira Knightley har rapporterats vara värd omkring 300 miljoner kronor. En annan populär skådis, Robert Pattinson, känd från Twilight-filmerna, har samlat på sig ungefär 330 miljoner kronor. Vinstlotten på EuroMillions kommer till och med göra vinnaren rikare än Harry Potter-seriens egen guldgosse, Daniel Radcliffe, som tjänade ungefär 470 miljoner kronor efter att ha spelat in de populära filmerna.

shopping cart Satsa här

se

en

cz

de

pl

pt

sk

at

X